Πανδημία με λιγότερους θανάτους;

Θα θυμάστε όλοι την καθημερινή υστερία των ΜΜΕ που βιώσαμε τους πρώτους 2 μήνες του φετινού έτους με τους θανάτους, τις διασωληνώσεις και τα κρούσματα που ανακοινώνονταν να προκαλούν τρόμο στον γενικό πληθυσμό! Λογικά σκεπτόμενος κάποιος θα μπορούσε να πει οτι η πανδημία θα αποτυπώνονοταν στους αριθμούς των θανάτων γράφοντας ιστορικά ρεκόρ σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα προηγούμενων ετών! Είναι έτσι όμως;
Ανατρέξαμε στα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, της επίσημης Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για να το διαπιστώσουμε και τα στοιχεία κάθε άλλο παρά πανδημία δείχνουν! Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ λοιπόν οι θάνατοι στην Ελλάδα κατά τις 8 πρώτες εβδομάδες του 2021 ανήλθαν σε 20.538 ενώ κατά τις αντίστοιχες 8  εβδομάδες του 2020, πρίν εμφανιστεί η πανδημία και στην χώρα μας δηλαδή, είχαν ανέλθει σε 22.402, μείωση δηλαδή κατά 8.32%!! 


Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την ΕΛΣΤΑΤ ο μέσος όρος των πρώτων 8 εβδομάδων της 6ετίας 2015-2020 ήταν 22.071 θάνατοι, δηλαδή μείωση κατά 1.533 θανάτους ή -6.95%! 
Τα στοιχεία είναι της επίσημης στατιστικής αρχής της χώρας, διαθέσιμα προς όλους και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν!
Παρατηρούμε λοιπόν, με μια απλή έρευνα οτι η πανδημία είχε τελικά σημαντικά λιγότερους θανάτους σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια και τα συμπεράσματα τα αφήνουμε για εσάς!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιατί κανείς δεν μιλάει για τους φυσικούς τρόπους ενίσχυσης του ανοσοποιητικού;

Δημοσιογράφοι ή μήπως πιο σωστά πλασιέ εμβολίων!

Θάνατος λίγες μέρες μετά το εμβόλιο; Η υπόθεση ερευνάται! Θάνατος με θετικό τεστ covid; Αιτια θανάτου: covid