Κύριε Μητσοτάκη δεν....βρέχει!

 




Στη μεγάλη αλλαγή που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στη στάση των Ευρωπαίων έναντι της χώρας μας αναφέρεται, σε άρθρο του ο Economist.

«Στην ΕΕ, οι πρωθυπουργοί αντιμετωπίζονται μερικές φορές σαν μαθητές. Σε μια αγαπημένη φράση, αυστηροί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να «κάνουν την εργασία τους» σημειώνει το βρετανικό περιοδικό.

Ο Economist υπενθυμίζει ότι ο χειρισμός της πανδημίας από τη χώρα μας έχει επαινεθεί. Τα σχέδιά της για τα δισεκατομμύρια ευρώ του ταμείου ανάκαμψης κέρδισαν αναγνώριση. Και οι ελληνικές ιδέες, όπως το πιστοποιητικό εμβολιασμού, λαμβάνονται υπόψη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Μετά από μια δεκαετία στην οποία η Ελλάδα βρέθηκε σε μαθήματα αποκατάστασης, υπομένοντας τρία προγράμματα διάσωσης και την οικονομική κατάρρευση, είναι μια μεγάλη αλλαγή» αναφέρει.

«Εν μέρει, η αλλαγή της φήμης είναι ζήτημα πολιτικής» αναφέρει ο Economist φιλοτεχνώντας το προφίλ του Έλληνα πρωθυπουργού. «Στον τεχνοκρατικό κόσμο της ευρωπαϊκής πολιτικής, ο κ. Μητσοτάκης ταιριάζει» αναφέρει.

«Ανοιχτά, η ΝΔ εξελέγη το 2019 με στόχο να αλλάξει την Ελλάδα. Σιωπηρά, στόχος τους ήταν να κάνουν την ελληνική πολιτική βαρετή και να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τον εαυτό τους ως την αρχή της ιστορίας. Οι ηγέτες της Νέας Δημοκρατίας βλέπουν τη δουλειά τους ως τέλος μιας σκοτεινής εποχής» συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: https://parataxi.gr/

Σχόλιο ιστολογίου: Μετά την περίφημη δήλωση του έλληνα εφοπλιστή Λαζαρίδη οτι "έχουμε χεσμένο τον πρωθυπουργό" και την δίχως οίκτο ειρωνία της αντιστοιχης γερμανικής espresso, της γνωστής φυλλάδας Bild για το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν με περιορισμούς στη μουσική στην εστίαση και στην κυκλοφορία, ήρθε κι άλλο ένα ειρωνικό (κατά τη ταπεινή μας γνώμη κι αν κρίνουμε κι απο το σκίτσο που το συνοδεύει) άρθρο απο το συστημικό Economist να χαρακτηρίσει τον έλληνα πρωθυπουργό ως τον καλύτερο μαθητή της ΕΕ με τις προτάσεις του για πράσινα πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Ευρώπη που λαμβάνονται υπόψη μεν, αλλά δεν υιοθετούνται απο καμία χώρα της ΕΕ μεχρι στιγμής, δε! Μας πήρανε χαμπάρι ολοι στην Ευρώπη κύριε πρωθυπουργέ, δεν είναι αυτό που νομίζεις!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιατί κανείς δεν μιλάει για τους φυσικούς τρόπους ενίσχυσης του ανοσοποιητικού;

Δημοσιογράφοι ή μήπως πιο σωστά πλασιέ εμβολίων!

Θάνατος λίγες μέρες μετά το εμβόλιο; Η υπόθεση ερευνάται! Θάνατος με θετικό τεστ covid; Αιτια θανάτου: covid